Medvehagymás zöldborsófõzelék
sponsored links
Ez most a tipikusan ?gombhoz a kabátot? esete. Adott volt a fõtt tojás, ahhoz kellett kitalálnom valamit. Jött az ötlet a zöldborsó, ami saját termésbõl eltett mirelit volt. Aztán megláttam egy csokor medvehagymát a hûtõben, így az is belekerült. A cukor nem véletlen, mert Anyukámtól így tanultam, és az óta is így készítem, így szeretjük. Elsõ hallásra a cukor és a fokhagymára hasonlító medvehagyma párosa furcsa lehet, de finom lett. Természetesen egyéb feltéttel, sült hússal, pörkölttel, tükörtojással is kínálható.
Hozzávalók 4 fõre:
*50 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*2-3 ek cukor (ízlés szerint)
*2 púpos ek liszt
*3 dl krémes tejföl
*1 csokor friss medvehagyma
A megtisztított zöldborsót annyi vízben, hogy épp ellepje, a sóval és a cukorral puhára fõzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel. A meleg fõzelék levébõl pár evõkanállal merünk, és a habarást hígítjuk, így nem csomósodik majd össze ha a forró fõzelékhez adjuk.
Folyamatos kevergetés mellett a fõzelékhez csorgatjuk, jól elkeverjük és hagyjuk besûrûsödni.
Elzárjuk. Majd beleszórjuk és beleforgatjuk a megtisztított, egész apróra vágott medvehagymát.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.