Medvehagymás zöldbabfõzelék ...fasírttal.
sponsored links
Egy kis "mese" a medvehagymáról,más néven sási hagymáról.
Liszttel,tejföllel habarást készítek,besûrítem,hozzáadom a medvehagymát ,
egyet rottyan készen is van.
Élénkzöld levelei lándzsa alakúak--gyöngyvirágra hasonlítanak,
ezért oda kell figyelni mit szedünk le.!!
Gyógyereje a fokhagymánál erõsebb.Illata is arra emlékeztet.
Szervezet tavaszi salaktalanítására alkalmas,gyomor,bélrendszerre is
kedvezõen hat.Tisztítja a vesét,húgyhólyagot,vérnyomáscsökkentõ,
vérzsír csökkentõ hatású."C" vitamintartalma miatt immunerõsítõ.
A leveleket virágzás elõtt kell leszedni.
Sokféleképpen használom fel,húst töltök vele, pestot készítek,vagy épp
rizst,salátát.
Egyszerû recepttel járulok hozzá a medvehagymás étkekhez...
Zöldbabfõzelék,medvehagyma,fasírt.....ez a párosítás.
Hozzávalók:
- 1 kg zöld hüvelyi mirelit bab
- 1 csokor medvehagyma ,tisztítva,összevágva
- só,bors,vegeta,ízlés szerint cukor és balzsamecet.
- 1 pohár tejföl
- 2 kanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
Liszttel,tejföllel habarást készítek,besûrítem,hozzáadom a medvehagymát ,
egyet rottyan készen is van.
A fõzeléket fasírttal tálalom.