Medvehagymás zsír
sponsored links
Sajnos lassan vége a medvehagyma szezonnak, ezért érdemes eltenni belõle késõbbre is annak aki nagyon szereti. Én ezt a verziót választottam, mert a gyerkõc is nagyon szereti.
Kenyérre vagy pirítósra kenve is nagyon finom.
Hozzávalók:
házi zsír (liba- vagy kacsazsírral a legfinomabb)
friss medvehagyma felaprítva
A zsírt megolvasztjuk, de nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak folyósra. Vegyük le a tûzrõl, majd a nagyon apróra felaprított (elõzõleg megmosott) medvehagymát keverjük bele a felolvasztott zsírba. Ha szükséges, akkor ízlés szerint sózzuk.
Alaposan kimosott kis üvegekbe töltsük és hûtõben tároljuk.
TIPP:
- Én kb 2 evõkanál zsírhoz fél csomag medvehagymát használtam fel.
- Miután kihûlt, érdemes hûtõbe tenni és míg vissza nem "szilárdul" teljesen a zsír kiskanállal érdemes felkavarni, hogy medvehagyma ne ülepedjen le az aljára.
- Érdemes kisebb méretû üvegekbe tölteni, majd hûtõben tárolni.
- Botmixerrel is össze lehet turmixolni.
Kenyérre vagy pirítósra kenve is nagyon finom.
Hozzávalók:
házi zsír (liba- vagy kacsazsírral a legfinomabb)
friss medvehagyma felaprítva
A zsírt megolvasztjuk, de nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak folyósra. Vegyük le a tûzrõl, majd a nagyon apróra felaprított (elõzõleg megmosott) medvehagymát keverjük bele a felolvasztott zsírba. Ha szükséges, akkor ízlés szerint sózzuk.
Alaposan kimosott kis üvegekbe töltsük és hûtõben tároljuk.
TIPP:
- Én kb 2 evõkanál zsírhoz fél csomag medvehagymát használtam fel.
- Miután kihûlt, érdemes hûtõbe tenni és míg vissza nem "szilárdul" teljesen a zsír kiskanállal érdemes felkavarni, hogy medvehagyma ne ülepedjen le az aljára.
- Érdemes kisebb méretû üvegekbe tölteni, majd hûtõben tárolni.
- Botmixerrel is össze lehet turmixolni.