Medvehagymás túrós tészta
sponsored links
Idén is elérkezett végre a medvehagyma-szezon, így nekünk, háziasszonyoknak ismét alkalmunk nyílik arra, hogy újabb medvehagymás recepteket próbálhassunk ki. :)
Ebben a szezonban 2 új recepttel szeretném bõvíteni a blogon szereplõ medvehagymás ételek táborát. Az egyik közülük ez a nagyon gyorsan összeállítható, nagyon finom túrós tészta - ha egy picit másra vágynánk, mint a megszokott édes túrós tészta.
Hozzávalók:
Enyhén sós vizet forralunk, és kifõzzük benne a szélesmetéltet, majd leszûrjük. Közben a szalonnát egészen apró kockákra vágjuk, a medvehagymát pedig vékonyan felcsíkozzuk.
Egy serpenyõben pár perc alatt megpirítjuk a szalonnakockákat, majd rádobjuk a medvehagymát is, és kevergetve még néhány percig sütjük. Félrevesszük a tûzrõl. A túrót egy villával áttörjük, és hozzáadjuk a medvehagymás szalonnához, elkeverjük, majd ráöntjük a natúr joghurtot (vagy tejfölt) is.
Ráhalmozzuk a leszûrt tésztát, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kis idõre visszatesszük a tûzre, hogy összemelegedjen, és azonnal tálaljuk.
Ha magunk gyúrunk hozzá tésztát, akkor még finomabb lesz! Igaz, így kissé idõigényesebb, de megéri a fáradozást.
Ebben a szezonban 2 új recepttel szeretném bõvíteni a blogon szereplõ medvehagymás ételek táborát. Az egyik közülük ez a nagyon gyorsan összeállítható, nagyon finom túrós tészta - ha egy picit másra vágynánk, mint a megszokott édes túrós tészta.
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kis csokor medvehagyma
- 250 g túró
- 125 g natúr joghurt (tejföl is lehet)
- só
- õrölt fehér bors
- 250 g szélesmetélt
Enyhén sós vizet forralunk, és kifõzzük benne a szélesmetéltet, majd leszûrjük. Közben a szalonnát egészen apró kockákra vágjuk, a medvehagymát pedig vékonyan felcsíkozzuk.
Egy serpenyõben pár perc alatt megpirítjuk a szalonnakockákat, majd rádobjuk a medvehagymát is, és kevergetve még néhány percig sütjük. Félrevesszük a tûzrõl. A túrót egy villával áttörjük, és hozzáadjuk a medvehagymás szalonnához, elkeverjük, majd ráöntjük a natúr joghurtot (vagy tejfölt) is.
Ráhalmozzuk a leszûrt tésztát, és az egészet alaposan átforgatjuk. Kis idõre visszatesszük a tûzre, hogy összemelegedjen, és azonnal tálaljuk.
Ha magunk gyúrunk hozzá tésztát, akkor még finomabb lesz! Igaz, így kissé idõigényesebb, de megéri a fáradozást.