Medvehagymás túrós pogácsa
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csokor medvehagyma
- 3 dkg élesztõ
- 50 ml tej
- 1 kk cukor
- 50 dkg (tönköly)liszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 2-3 kk só
- kenéshez:
- 1 tojás
- tetejére:
- tökmag
- reszelt sajt
Elkészítés:
- A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk. (Csak a leveleket, a szárakat nem.)
- A tejhez hozzáadjuk a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztõt, majd megvárjuk míg felfut.
- A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a túrót, ráöntjük a felfutott élesztõt. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, a medvehagymát és a sót, majd jól összegyúrjuk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük egy konyharuhával letakarva.
- Amikor megkelt, 2 cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk.
- Egy tepsibe szilikonos sütõlapot helyezünk, rárakjuk a pogácsákat. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd szórunk rá tökmagot és reszelt sajtot.
- Még pihentetjük kb félórát, majd 175 fokon kb 35 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, amikor a pogácsa aranybarna.)