Medvehagymás túrós pogácsa
sponsored links
Két nagy kedvencem, a klasszikus túrós pogácsa és a medvehagyma házasításából született ez a recept, ami a sok vajtól és túrótól mennyien lágy lesz, tökéletesen kiegészítve a karakteres medvehagymát.
Sajnos vége a szezonnak, de elvétve még találhatunk friss medvehagymát pár helyen, bár ezek már kevésbé aromásak, mint frissen kibújt márciusi társaik. Ha esetleg nem találtok már sehol, a recept tökéletesen mûködik olajban eltett medvehagymával is, esetleg medvehagyma pestoval. (A mennyiséget illetõen, ezekbõl viszont rendkívül kevés is elég, mert az ízük sokkal intenzívebb!) Ha egyikbõl sincs épp kéznél, hagyma nélkül is nagyszerû ez a klasszikus recept!:)
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- nagy csokor friss medvehagyma (vagy olajban eltett)
- 1 csapott tk. só
Elkészítés
- A medvehagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót és a kis kockára vágott vajat és a sót.
- Összegyúrjuk, majd egy órát a hûtõben pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a középre hajtjuk a jobb, ezután a bal szélét és az egészet 3-ba hajtjuk.
- Az egészet ismét kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk.
- 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 15 percet sütjük, majd visszavesszük a hõfokot 180 fokra és tovább 15 percig sütjük.