Medvehagymás-túrós pogácsa.
sponsored links
A hétvégi beszélgetõs, bográcsozáshoz gondoltam pogácsát sütök, annak ilyenkor mindig nagy sikere van. Elõször a jól bevált túrós pogácsa receptemre esett a választásom, aztán eszembe jutott, hogy Vikinél nemrégiben szembetaláltam magam a medvehagymás pogácsáival, melyek bizony nagyon guszták voltak, és nagyon kínálták magukat. Akkor el is döntöttem hogy legközelebb én is megsütöm, de mivel már megvettem a túrót, így azt mindenképpen felkellet használnom. Végül aztán megszületett a medvehagymás-túrós pogácsa, mely bizony remek választásnak bizonyult. Mivel szerettem volna, hogy olyan szép leveles legyen a pogácsám mint Vikié, így az Õ részletesen ismertetett hajtogatási technikáját követtem. A túrótól a pogácsa tésztája nagyon finom puha lett, és a medvehagyma íze is remekül illet hozzá. Frissen kisülve, még langyosan, egyszerûen nem lehetett abbahagyni, annyira etette magát. Néhány darabot elrejtettem a szekrénybe, mivel kíváncsi voltam rá, hogy másnapra milyen is lesz az állaga. Mondhatom nagyon finom, puha maradt, egyáltalában nem száradt ki, sõt ízre talán még finomabb is volt.
Hozzávalók: ...