Medvehagymás-túrós csiga spenóttal.
sponsored links
A tavasz kezdetével megérkeztek a friss fõzeléknek valók, mint pl. a spenót, sóska, vagy éppen a medvehagyma. Spenótot télen is többször fõzök fagyasztott spenótból, de azért az igazi fõzelék mégiscsak a frissen szedettbõl készül. Így aztán átmentem Popey-be, és bizony egy nagy adag spenótot fõztem, és nem csak fõztem, de egy jó nagy tányérral meg is ettem. Eddig a spenót mellé általában tükörtojást, vagy sült kolbászt készítettem, de most mivel éppen volt itthon medvehagyma, úgy gondoltam hogy túróval együtt leveles tésztába töltöm, és csigákat sütök belõle. Mondhatom nagyon finomra sikerültek a csigák, és a fõzelék mellé remekül illettek. Sõt nemcsak a fõzelék mellé, de még kis sós falatkáknak is felszolgálhatjuk, ha éppen vendégeket várunk. A sikerünk garantált lesz a ropogós tésztájú, sós töltelékkel sült csigákkal. Én most tehéntúróval készítettem, de szerintem juhtúróval is mennyei finom csigákat varázsolhatunk az asztalra. Bátran merem ajánlani mindenkinek, akár a közelgõ húsvéti ünnepekre is.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
túró
medvehagyma ...