Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek
sponsored links
Finom, egyszerû, ízletes és könnyen elkészíthetõ fogás. Még mindig van medvehagyma és szinte minden hagyományos ételbe belecsempészhetõ. Igazán kellemes ízt kölcsönöz nekik.
Hozzávalók 4 fõre:
- 50 dkg nagyobb gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg zöldfûszeres sajtkrém
- 1 nagy csipet só
- 1 kis csipet õrölt bors
- 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 nagyobb szál)
- 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
- 5 dkg sajt
- 2 ek olaj
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük.
A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat.
Meghintjük sóval.
A medvehagymás megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlõvel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fûszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerûbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk.
A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fûszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét.
Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és elõmelegített sütõben 180 fokon 10 percig hõlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.