Medvehagymás töltött tojás kovászos gyökérkenyérrel- akár húsvétra
sponsored links
Imádom a töltött tojást. Számtalan izgalmas megoldás található a blogon, húsvéti ajánlatként csokorba is szándékozom szedni, más húsvéti ételekkel egyetemben.
Üde színfoltja lesz a válogatásnak ez a rém egyszerû, de annál finomabb töltött tojás, amihez ropogós kovászos gyökérkenyerembõl szeltem és csemegéztem:
Hozzávalók 12 darab töltött tojáshoz:
6 keményre fõzött tojás
2 evõkanál házi majonéz
? evõkanál dijoni mustár
1 evõkanál finomra vágott medvehagyma
1 evõkanál édes hagyma finomra vágva
Himalája só, frissen õrölt bors
A tojásokat keresztben kettévágtam a sárgáját kivettem és keverõtálban minden többi hozzávalóval összekevertem és botmixerrel turmixoltam. Visszatöltöttem a tojás fehérjébe és hûtõbe tettem fogyasztásig.
Amikor diétázom, akkor állandóan van a hûtõben töltött tojás. Persze ilyenkor a kenyér kíséret elmarad, és amikor megéhezem, bekapok belõle egyet-egyet. J