Medvehagymás tojássaláta.
sponsored links
Tojássalátát készíthetünk reggelire, kínálhatjuk pl. elõételként ropogósra sült kiflikarikákkal, de a közelgõ húsvéti ünnep alkalmával a fõtt sonka mellé is nagyon jól illik. Szerencsére még fellelhetõ a medvehagyma, így apróra vágva azt is kevertem hozzá, de annak hiányában újhagymának a zöld szárával, vagy éppen snidlinggel is készülhet.
Hozzávalók:
6 db fõtt tojás (nagy)
10 dkg natúr krémsajt
1,5-2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
8-10 db medvehagyma
só
õrölt fehér bors
A tojásokat fõzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg õrölt borssal, és keverjük simára.
Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hûtõbe, hogy az ízek kellõen összeérjenek.
Tálalás elõtt vegyük ki a hûtõbõl a tojáskrémet, majd óvatosan keverjük át, és ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk. A húsvéti fõtt sonkához pl. nagyon jól illik ez e tojássaláta is.