Medvehagymás tojásos nokedli
sponsored links
Májusban elég gyakran szokott az asztalra kerülni tojásos nokedli, ugyanis a kertben rendületlenül terem a saláta, és mi is illene hozzá jobban? :) Most medvehagymával ízesítettem, méghozzá duplán: a nokedlihez és a tojáshoz is adtam szárított medvehagymát. Úgy gondolom, hogy Éva játékára (Mit is fõzzek a hó végén? - avagy olcsó és finom ételek receptjei) is megfelelõ ez az étel, hiszen meglehetõsen pénztárcabarát, fõleg ha abban a szerencsében van részünk, hogy a tojásokat a tyúkok alól tudjuk összeszedni, nem a hûtõpultból. :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3+5 db tojás
víz
szárított medvehagyma
só
Egy fazékban vizet forralunk és megsózzuk. A liszthez keverjük a 3 db tojást, sóval ízesítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes sûrûségû galuskatésztát kapjunk, végül belekeverjük a szárított medvehagymát. A forrásban lévõ vízbe szaggatjuk a tésztát, pár perc alatt megfõzzük majd leszûrjük. 5 db tojást felverünk, megsózzuk, és adunk hozzá egy kis szárított medvehagymát. Kevés vajat hevítünk egy serpenyõben, beletesszük a nokedlit, a tojásokat pedig ráöntjük. Folyamatosan kevergetve készre sütjük. Salátával tálaljuk.