Medvehagymás-tojásos felfújt
sponsored links
Közeledik a húsvét, itt egy tipp mit kezdjünk majd a fõtt tojással.
Medvehagymás-tojásos felfújt
Hozzávalók: 10-15 db medvehagyma, 10 dkg telemea, 4 fõtt tojás, 4 nyers tojás, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, õrölt fehérbors, tökmag.
Elkészítése: A medvehagymát apróra vágjuk. 4 fõtt tojást kis kockákra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, apránként hozzáöntjük a tejet, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és sûrûre fõzzük. Kihûtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és végül a telemea sajtot szétmorzsolva és a zsemlemorzsát. Belekavarjuk majd a medvehagymát és a fõtt tojást. Kivajazott kalácsformába simítjuk a masszát, megszórjuk tökmaggal a tetejét és elõmelegített sütõben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni a formában, majd kiborítjuk és szeleteljük.