Medvehagymás tojáskrémmel töltött fasírtrúd
sponsored links
Nagy kedvencünk a fasírttekercs. Nemcsak mutatós, de finom, és sokáig eláll. Hidegen is fogyasztható. Most egy kevés medvehagyma is került bele, ami természetesen idényen kívül olajban eltett is lehet, esetleg petrezselyemlevéllel is helyettesíthetõ. Ezt a húsos fogást kínálhatjuk salátával, de nálunk a család habos krumplipürével kedveli a legjobban.
Hozzávalók 4 fõre:
Húshoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*2 közepes tojás
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
*3 nagyobb keményre fõtt tojás
*1 kis csokor medvehagyma
*0,5 darab kápia paprika
*1 ek tejföl
*1 ek majonéz
*1 csipet só
Tetejére:
*1 kisebb tojás
A sütõt elõmelegítjük, egy közepes tepsit kikenünk egy teáskanálnyi zsírral. A töltelékhez a paprikát egész apróra kockázzuk. A tojásokat áttörjük, és a sóval, tejföllel, majonézzel kenhetõvé keverjük.
A húst elkeverjük a fûszerekkel, a tojásokkal, zsemlemorzsával. Sütõpapíron fél cm vékonyra, téglalap alakúra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva. Rákenjük a tojásos tölteléket, majd rászórjuk a paprikát.
A szélesebb oldalától kezdve feltekerjük, a két végét kicsit betömködjük. Az elõkészített tepsibe fektetjük, lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
Befedjük alufóliával, majd 180 fokon hõlégkeveréssel 1 órát puhítjuk. Az alufóliát eltávolítva további 25 percet pirítjuk.
A tepsibõl kiemeljük és hagyjuk teljesen kihûlni. Felszeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.