Medvehagymás tejszínes csirkecsíkok
sponsored links
A tavasz elsõ hírnöke a medvehagyma. Néhány éve robbant be a magyar gasztronómiába és szól azóta minden tavasz róla. Mindenbe kerülhet belõle: levesbe, húsos ételbe, fûszervajba, pestóba, körözöttbe, pogácsába.
Az idei szezonban én már készítettem belõle körözöttet, az alábbi tejszínes csirkét és már kinéztem a pogácsa receptjét is. :)
Hozzávalók: 4 adaghoz
80 dkg csirkemellfilé csíkokra
fél csokor medvehagyma összevágva
2 dl tejszín
só, bors, õrölt koriander
vaj
Az idei szezonban én már készítettem belõle körözöttet, az alábbi tejszínes csirkét és már kinéztem a pogácsa receptjét is. :)
Hozzávalók: 4 adaghoz
80 dkg csirkemellfilé csíkokra
fél csokor medvehagyma összevágva
2 dl tejszín
só, bors, õrölt koriander
vaj
Vajon megpirítjuk a csirkecsíkokat és fûszerezzük. Felöntjük a tejszínnel és puhára fõzzük. A medvehagymát a fõzés végén keverjük bele, hogy ne fõzzük el az ízét. Amennyiben szükséges, még után fûszerezzük. Rizzsel és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!