Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával
sponsored links
Ismét elõvettem a grillserpenyõt és megint csirkét készítettem. Most medvehagymás pácban érleltem. Színes, friss zöldségekkel szemnek és gyomornak is tetszett. Egy kis fokhagymás-tejfölös öntet sem hiányozhatott.
Hozzávalók 2 fõre:
Hozzávalók 2 fõre:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 6-7 nagyobb medvehagyma levél
- 1,5 dl tej
- 2 ek olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 fehér húsú paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 kk szezámmag
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.
Meghintjük sóval, borssal.
Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje.
Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk.
Pár órára hûtõbe rakjuk, de még jobb, ha elõzõ este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejbõl és leitatjuk róluk a tejet.
Egy öntött vas grill serpenyõt felforrósítunk 2 ek olajjal.
A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
Meghintjük szezámmaggal.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.