Medvehagymás tartelettes
sponsored links
Halihó! Nem tûntem el, csak volt egy kis dolgom :) Rendkívül fegyelmezetten betartottam, hogy a határidõig nem kezdek új receptek kipróbálásába, fotózásba és blogolásba fõleg nem.... de mostantól újra nyit a Gyémánt Konyha :)
Kezdetnek egy egyszerû (szokás szerint) de nagyon finom szezonális recepttel készültem. A medvehagyma mindenhogy finom, tésztán, kenyéren, pestoként stb... sokrétû a felhasználása.
Ezúttal a Tésztavarázs címû könyv pate brisée tésztáját használtam hozzá, amibõl clafoutist is készítettem már.
Hozzávalók:
450 gr pate brisée-hez
250 gr finomliszt
150 gr puha vaj - kockára vágva
1 tk só
1 tojás
1 ek hideg tej
+
1,5 dl tejszín (cukrozatlan) ...