Medvehagymás sült csirke

2011-12-28

sponsored links


Nagyon szeretjük a sült csirkét, ezért próbálkozom mindig valami újítást vinni az elkészítésébe. Legutóbb ezt a medvehagymás változatot készítettem el, és amilyen egyszerû, olyan remekre sikerült!

Ha van rá módunk, tavasszal szerezzünk be annyi medvehagymát, amennyibõl lefagyasztott formában egész évben gazdálkodhatunk. Ez a fûszernövény nagyon egészséges. Méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, hatásos érelmeszesedés ellen, fertõtleníti a gyomrot, és serkenti a bélmûködést. Íze és illata a fokhagymához hasonlít, de kevésbe intenzív.

Az ételt pataki tálban is elkészíthetjük. Ekkor számoljunk a sütési idõ meghosszabbodásával, hiszen a cserépedényt hideg sütõbe kell helyeznünk, majd fokozatosan növeljük a hõfokot. A párolási szakaszhoz kevesebb vizet használjunk, mint amennyit normál tepsiben használnánk, a sütés végén pedig a tál teteje nélkül süssük szép pirosra a húsokat.
Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2011/12/m...

sponsored links

Keres?s