Medvehagymás-szalonnás tojáslepény
sponsored links
A medvehagyma szezonja van és nem tudok betelni az ízével. Egy egyszerû tojásból készült reggelit vagy vacsit is fel lehet vele dobni. Ennek ellenére a vöröshagymát sem hagytam ki a tojáslepénybõl, mert szép kicsi hagymafejeket kaptam Franciaországból, ahol a tesómék síeltek.
A szuvenírként kapott csak mustármagból álló francia mustáromat és a mini hagymafejeket semmilyen csecsebecse ajándékért oda nem adtam volna. A madárlátta élelmiszer érték és mindig nagyon finom dolgok sülnek ki belõle.
Hozzávalók:
5 tojás
1 kis fej hagyma
5 dkg szalonna
5 dkg trappista sajt
apróra vágott medvehagyma
só, bors
Elkészítés:
Kis olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és azt is megpirítjuk.
A tojást felverjük és sózzuk, borsozzuk és medvehagymát teszünk bele, aztán serpenyõbe öntjük és fedõvel lefedve lassú tûzön megsütjük. A közepére sajtot reszelünk.
Fontos, hogy fedõt tegyünk rá, hiszen akkor jön fel lepénynek. Melegen tálaljuk és zöldségekkel fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!