Medvehagymás-szalonnás tojáslepény

2014-03-17

sponsored links




A medvehagyma szezonja van  és nem tudok betelni az ízével. Egy egyszerû tojásból készült reggelit vagy vacsit is fel lehet vele dobni. Ennek ellenére a vöröshagymát sem hagytam ki a tojáslepénybõl, mert szép kicsi hagymafejeket kaptam Franciaországból, ahol a tesómék síeltek.


A szuvenírként kapott csak mustármagból álló francia mustáromat és a mini hagymafejeket semmilyen csecsebecse ajándékért oda nem adtam volna. A madárlátta élelmiszer érték és mindig nagyon finom dolgok sülnek ki belõle.

Hozzávalók:
5 tojás
1 kis fej hagyma
5 dkg szalonna
5 dkg trappista sajt
apróra vágott medvehagyma
só, bors

 Elkészítés:


Kis olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és azt is megpirítjuk.


 A tojást felverjük és sózzuk, borsozzuk és medvehagymát teszünk bele, aztán serpenyõbe öntjük és fedõvel lefedve lassú tûzön megsütjük. A közepére sajtot reszelünk.


 Fontos, hogy fedõt tegyünk rá, hiszen akkor jön fel lepénynek. Melegen tálaljuk és zöldségekkel fogyaszthatjuk.


Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... varazslatfakanallal.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s