Medvehagymás spenótkrémleves
sponsored links
Véégre tavasz. Vééégre rendes zöldségek. Ennek azért örülünk ennyire, mert nagyon szigorú vagyok és idény, éghajlatunkon megtermõ dolgokat igyekszem az asztalra tenni. Végre van mit. Azért bevallom, voltak nehéz pillanatok. Túléltük az elmúlt 1 hónapot, amikor a télieket már untuk, más viszont még nem volt.
Tegnap piacoltam, és elkövettem azt a hibát, hogy éhesen mentem ki. Döbbenten vettem észre, hogy átrendezõdött a Lehel zöldséges részlege és ez jól össze is zavart. Hirtelen nem láttam át, ki hová került és beletelt pár körbe, mire megtaláltam a forrásaimat. A nagy ijedségben pedig megvettem mindent, ami megtetszett.
A spenótot a spenótos csirke miatt vettem, medvehagymát meg csak úgy. Mert szezonja van. Hazafelé született meg a spenótfõzeléktõl idáig vezetõ út. Kiindulásul a csalánlevest vettem, de továbbgondoltam.
Hozzávalók 2 fõre:
10 dkg tisztított spenót (mosott, leszárazott)
5 dkg medvehagyma (mosott)
1 ek vaj
1 ek olívaolaj ...