Medvehagymás-sonkás óriáscsiga
sponsored links
Elkezdõdött végre a medvehagyma szezonja. Lassan egy éve várja a fél ország és sajnos alig egy hónapig tart. Lefagyasztva nagyon sokat veszít az aromájából és olajban eltéve sincs olyan átütõ aromája, mint frissen. Ettõl függetlenül persze fagyasztok is és pesto-t is csinálok, de amíg szezonja van, addig hetente többször is az asztalra kerül valamilyen formában. Zsófi lányom persze leginkább belegyömöszöli a szendvicsébe a leveleket némi retek és sonka társaságában és lehunyt szemmel, átszellemült arccal eszi.
A medvehagyma sajnos csak addig igazán aromás, amíg el nem kezd virágzani. Tehát kb 4-6 hétig érdemes még venni a piacon. Szegeden minden soron árulja legalább két ember és az ára is szolid: egy nagy csokor 300 Ft.
Ma kétféle medvehagymás étel készült nálunk: egy óriás csiga és egy olasz nagyböjti húsvéti étel a torta pasqualina.
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg Graham liszt
- 5 dkg rétesliszt
- 10 dkg BL80 kenyérliszt ...