Medvehagymás sajtos tallér

2014-04-07

sponsored links

Elõvettem édesanyám egyik régi, jól bevált sajtos tallér receptjét és megbolondítottam egy kis medvehagymával. Nagyon finom illatú-ízû tallérok sültek ki, érdemes kísérletezni a zöldfûszeres ízesítéssel. Akár az ünnepi asztalon is helye lehet, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok a Kifõztük áprilisi számában is.


Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
  • 36 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5-6 medvehagymalevél


  • A medvehagymaleveleket megtisztítottam, hagytam jól lecsepegni, majd megszárogattam, teljesen szárazra töröltem, és egészen apróra vágtam.
  • A sajtot lereszeltem.
  • A lisztet átszitáltam, hozzákevertem a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat.
  • Hozzáadtam a sajtot, a tejfölt, a tojást és a felaprított medvehagymát, összegyúrtam.
  • A kész tésztából kb. dekányi gombócokat gömbölyítettem, és ostyasütõben kisütöttem.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/04/medvehagy...

sponsored links

Keres?s