Medvehagymás sajtos tallér
sponsored links
Elõvettem édesanyám egyik régi, jól bevált sajtos tallér receptjét és megbolondítottam egy kis medvehagymával. Nagyon finom illatú-ízû tallérok sültek ki, érdemes kísérletezni a zöldfûszeres ízesítéssel. Akár az ünnepi asztalon is helye lehet, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok a Kifõztük áprilisi számában is.
Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
- 36 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 5-6 medvehagymalevél
- A medvehagymaleveleket megtisztítottam, hagytam jól lecsepegni, majd megszárogattam, teljesen szárazra töröltem, és egészen apróra vágtam.
- A sajtot lereszeltem.
- A lisztet átszitáltam, hozzákevertem a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat.
- Hozzáadtam a sajtot, a tejfölt, a tojást és a felaprított medvehagymát, összegyúrtam.
- A kész tésztából kb. dekányi gombócokat gömbölyítettem, és ostyasütõben kisütöttem.