Medvehagymás-sajtos részeges pogácsa
sponsored links
Igen, végre a mi konyhánk is megismerte a medvehagymát. :) Anya vette a piacon. Nekem egy kicsit a gyöngyvirág leveleire hasonlít. :) Persze csak kinézetre, mert a virág levelét nem kóstoltam meg és nem is fogom. De a hagymának nagyon szuper illata van, amikor felaprózzuk.
Remélem, a pogácsa nem fog megrészegíteni és brummogni sem fogunk. Jól lakni annál inkább, mert finom lett. :) Csak a felét használtuk fel a medvehagymának, mivel elõször próbáltuk ki és nehogy elriasszon esetleg az intenzív íz. De a másik felével is van tervem. Szerintem nem ez lesz az utolsó csomag medvehagymánk amúgy. :)
Már más blogon is láttam medvehagymás pogácsát, de a receptgyûjteményemben keresgéltem recept után. Elõször is péksüteményfélét akartam készíteni, így esett a választás a pogácsára.
Amikor a fõiskolai gyakorlatomat töltöttem, akkor egy "munkatársam" hozott nagyon finom részeges pogácsát névnapján. Nem vagyok egy pogácsa mániás, de az nekem nagyon-nagyon ízlett. Sajnos a receptet nem kértem el. Aztán egyszer találtam a hálón egy részeges pogácsa receptet, azt el is készítettem kb. másfél éve. Az volt az elsõ pogácsám. A mai a második. :) De valahogy az elsõ nem hozta a várt ízt és állagot, de azért jó volt. Ez a második már nálam is nyerõbb. :)
A recept egy Drótpostagalamb receptgyûjteménybõl való. Hát nem titok, hogy kicsit meg kellett dolgozni ...