Medvehagymás-sajtos pogácsa
sponsored links
Ez már egy második próbálkozás eredménye. Az elõzõ nem túl sokban tér el ettõl, de az nem kelt meg túl szépen és másnapra nagyon kiszáradt. Ez szép levegõs lett és másnap sem szárad ki. A különbség annyi, hogy most Rama margarinnal csináltam és a kenyérsütõ gép dagasztott/kelesztett, valamint kapott egy kis sajtot:). Megfigyeléseim szerint a sütõmargarin minõségén nagyon sok múlhat. Ha valami nem sikerül "olcsóbb" margarinnal érdemes próbálkozni drágábbal. Elkészítés elõtt a hûtést igénylõ hozzávalókat kivettem a hûtõbõl.
Hozzávalók:
60 dkg liszt (20 dkg rétes liszt, 40dkg finom liszt)
25 dkg sütõ margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 dl tej
1 tasak szárított élesztõ
1 kk cukor
3 kk só ...