Medvehagymás sajtos
sponsored links
A múlt szombaton vendégeink voltak, ezért készítettem ezt a gyors és finom, medvehagymás sajtost. Egy csomag vajas-leveles tésztából, három tepsire való sült, ami, hogy úgy mondjam, szinte pillanatok alatt elpárolgott. Készült mellé édes sütemény is, de ennek volt nagyobb a sikere.
Mivel, medvehagyma szezon van, így egyértelmû, hogy ebbe a vendégváró finomságba is került egy kevés belõle. Nagyon finom lett, belül a tejföllel keveredõ olvadt sajt, amit a medvehagyma enyhén fokhagymás aromája járt át, kívül pedig a ropogósra sült tésztarétegek és a tetejükön lévõ, sült sajt tett tökéletessé.
Medvehagymás sajtos
Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta (Aldi)
10-12 levél medvehagyma
6-7 evõkanál tejföl
35-40 dkg reszelt sajt
só
Mint azt már írtam a diós-sajtos ropogós receptjénél, ezt is, az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amibõl most mind a hat lapot felhasználtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz.
A csomagban lévõ lapok egyszerûen elválaszthatóak egymástól fagyosan és csak annyit olvasztok ki belõle, amennyire szükségem van. Mivel vékonyak a lapok, lisztezett gyúródeszkán, egymás mellé téve, nagyon rövid idõ alatt kiolvadnak.
Medvehagymás sajtos
Elkészítés:
A kiolvadt, vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk, két-két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.
A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.
A második lap tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le és derelye, vagy tésztavágóval, késsel (én pizzavágót használtam) 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat három részre vágjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és elõmelegített sütõben, 190 fokon, 12-15 perc alatt, szép aranybarnára sütjük õket.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Egyszerû sajtos csiga + farsangi élménybeszámoló
Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával
Mivel, medvehagyma szezon van, így egyértelmû, hogy ebbe a vendégváró finomságba is került egy kevés belõle. Nagyon finom lett, belül a tejföllel keveredõ olvadt sajt, amit a medvehagyma enyhén fokhagymás aromája járt át, kívül pedig a ropogósra sült tésztarétegek és a tetejükön lévõ, sült sajt tett tökéletessé.
Medvehagymás sajtos
Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta (Aldi)
10-12 levél medvehagyma
6-7 evõkanál tejföl
35-40 dkg reszelt sajt
só
Mint azt már írtam a diós-sajtos ropogós receptjénél, ezt is, az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amibõl most mind a hat lapot felhasználtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz.
A csomagban lévõ lapok egyszerûen elválaszthatóak egymástól fagyosan és csak annyit olvasztok ki belõle, amennyire szükségem van. Mivel vékonyak a lapok, lisztezett gyúródeszkán, egymás mellé téve, nagyon rövid idõ alatt kiolvadnak.
Medvehagymás sajtos
Elkészítés:
A kiolvadt, vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk, két-két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.
A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.
A második lap tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le és derelye, vagy tésztavágóval, késsel (én pizzavágót használtam) 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat három részre vágjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és elõmelegített sütõben, 190 fokon, 12-15 perc alatt, szép aranybarnára sütjük õket.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Egyszerû sajtos csiga + farsangi élménybeszámoló
Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával