Medvehagymás sajtos

2014-03-28

sponsored links

A múlt szombaton vendégeink voltak, ezért készítettem ezt a gyors és finom, medvehagymás sajtost. Egy csomag vajas-leveles tésztából, három tepsire való sült, ami, hogy úgy mondjam, szinte pillanatok alatt elpárolgott. Készült mellé édes sütemény is, de ennek volt nagyobb a sikere.

Mivel, medvehagyma szezon van, így egyértelmû, hogy ebbe a vendégváró finomságba is került egy kevés belõle. Nagyon finom lett, belül a tejföllel keveredõ olvadt sajt, amit a  medvehagyma enyhén fokhagymás aromája járt át, kívül pedig a ropogósra sült tésztarétegek és a tetejükön lévõ, sült sajt tett tökéletessé.

Medvehagymás sajtosMedvehagymás sajtos 

Hozzávalók:

1 csomag vajas-leveles tészta (Aldi)

10-12 levél medvehagyma

6-7 evõkanál tejföl

35-40 dkg reszelt sajt



Mint azt már írtam a diós-sajtos ropogós receptjénél, ezt is, az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amibõl most mind a hat lapot felhasználtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz.

A csomagban lévõ lapok egyszerûen elválaszthatóak egymástól fagyosan és csak annyit olvasztok ki belõle, amennyire szükségem van. Mivel vékonyak a lapok, lisztezett gyúródeszkán, egymás mellé téve, nagyon rövid idõ alatt kiolvadnak.



Medvehagymás sajtosMedvehagymás sajtos

Elkészítés:

A kiolvadt, vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk, két-két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.

A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

A második lap tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le és derelye, vagy tésztavágóval, késsel (én pizzavágót használtam) 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat három részre vágjuk.

Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és elõmelegített sütõben, 190 fokon, 12-15 perc alatt, szép aranybarnára sütjük õket.



Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?



Még több finomság:




A boldog nyertes busó :)
Egyszerû sajtos csiga + farsangi élménybeszámoló


Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd
Sajtos-sonkakrémmel töltött rúd


Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával


Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"
Sajtos-szezámos karfiol "roppancs"


Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/03/28/...

sponsored links

Keres?s