Medvehagymás sajtos csiga
sponsored links
Úgy tûnik vannak ételek, amiket megszeretek és akkor több változatban is kipróbálom õket. Most a csiga forma a vonzó számomra, biztosan azért, mert ezt könnyû nagyobb adagokban is készíteni. Mivel medvehagyma szezon van, akkor most jöjjön egy ilyen étel.
Hozzávalók 20 db-hoz: 1 csokor medvehagyma, 1 ek vaj, 1 csomag konyhakész leveles tészta, 100 ml tejföl, 200 gr füstölt sajt ( nekem scamorza) só és frissen õrölt bors. A recept a Mindmegette receptújságjából való.
Elkészítése: a sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Egy serpenyõben olvasszuk meg a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a medvehagymát. Göngyöljük ki a leveles tésztát, kenjük meg tejföllel és kanalazzuk rá a medvehagymát, hogy mindenhova jusson. Szórjuk meg a lereszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tekerjük fel szorosan a tésztát, majd vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Tegyük egy sütõpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Hozzávalók 20 db-hoz: 1 csokor medvehagyma, 1 ek vaj, 1 csomag konyhakész leveles tészta, 100 ml tejföl, 200 gr füstölt sajt ( nekem scamorza) só és frissen õrölt bors. A recept a Mindmegette receptújságjából való.
Elkészítése: a sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Egy serpenyõben olvasszuk meg a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a medvehagymát. Göngyöljük ki a leveles tésztát, kenjük meg tejföllel és kanalazzuk rá a medvehagymát, hogy mindenhova jusson. Szórjuk meg a lereszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tekerjük fel szorosan a tésztát, majd vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Tegyük egy sütõpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.