Medvehagymás-sajtkrémes rúd
sponsored links
Talán ez lesz az utolsó medvehagymás bejegyzésem az idén, ami egy nagyon egyszerû és gyorsan elkészíthetõ sajtos rúdról szól. Valószínûleg ezért is lett nálunk nagy kedvenc, mert gyors, finom, és jól illik a bor mellé :).
Érdemes a konyhát felkeresni és egy negyed órát rászánni, mert sokkal ízletesebb rágcsálnivalót készíthetünk saját kezûleg, mint egy zacskó chips, vagy egy tál pattogatott kukorica?
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
100 g tömlõs sajtkrém
fél csokor medvehagyma
só, bors
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkára teszem, és hagyom kiolvadni.
A medvehagymát megmosom és apróra vágom.
A leveles tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtom, majd az egyik felét megkenem a sajtkrémmel, megszórom a medvehagymával és sóval, borssal ízesítem.
A tészta üres oldalát ráhajtom a sajtkrémmel megkent részre, sodrófával kicsit még nyújtok rajta, majd derelye vágóval vékony csíkokra vágom.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe teszem a rudakat úgy, hogy mielõtt elhelyezem, párat csavarok rajtuk.
200 fokra (gázsütõ 4-es fokozat) elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt ropogósra sütöm.