Medvehagymás rántotta
sponsored links
Egy kiadós és ízig-vérig magyaros reggeli, a medvehagyma közremûködésével. :)
Hozzávalók:
medvehagyma ízlés szerint
2 tojás fejenként
1/2 dl tej( 4 tojáshoz számítva, további tojásnál növeljük)
egy szép megtermett szelet húsos szalonna
pár szelet házi szalámi vagy kolbász
só(óvatosan adagolva a sós hozzávalókra tekintettel)
olaj vagy vaj(ha szükséges)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba felverjük .
Sózzuk és hozzákeverjük a tejet.
A szalonnát és a szalámit kockázzuk ill. szeleteljük.
Elõször a szalonnát pirítjuk zsírjára, ha kevés lenne a zsiradék alatta, adjunk hozzá olajat vagy vajat.
Amikor szép piros a szalonna, mehet bele a szalámi és az elõzõleg apróra vágott medvehagyma.
Pár perc pirítás után ráöntjük a tojást és kis lángon hagyjuk,
hogy egyenletesen megsüljön, itt-ott megpiszkálhatjuk, hogy a hõ átjárja.
Mikor kész, tálalhatjuk is! Akár feltekerve, akár kenyér vagy zsemle közé téve. :)
Javaslat:
További fûszerezés, úgy mint bors, pirospaprika, egyéni ízlés alapján.