Medvehagymás rozspogácsa
sponsored links
Munka után beszaladtam joghurtért a piacra. Aztán megakadt a szemem a medvehagymán. Igazából engem sose hozott annyira lázba, de jött az isteni szikra: pogácsát sütök. Na jó, annyira nem is volt isteni, K panaszkodott a minap, hogy teljesen kivan éhezve. Pogácsára, sütire, mindegy mire, csak süssek már valamit. Amúgy pogit sütni nem nagyon szoktam, mert erre még valahogy nem éreztem rá, de már mindenképp javuló tendenciát mutatok! :)
Már begyúrtam a tésztát, pihentettem javában, amikor is feltûnt, hogy nem igazán akar kelni...Aztán rájöttem...Rossz lisztesdobozt fogtam meg és teljes kiõrlésû liszt helyett rozslisztet használtam...Bosszankodtam egy kicsit, de úgy voltam vele, hogy egye fene, megesszük cipõtalpként is.
A rozsliszt ellenére nagyon jó lett a tésztája, egyáltalán nem kemény és nincs kellemetlen utóíze sem. Finom lett, na :)
Képi segítség a hajtogatáshoz: ITT
Medvehagymás rozspogácsa
250 g fehér liszt, 250 g rozsliszt, 250 g puha vaj, 150 g tejföl, 1 tojás, 2 ek burgonyapehely, 1 ek só, 50 ml ...