Medvehagymás-roquefortos borkorcsolyák
sponsored links
A játékom lezárásaként ezzel a borkorcsolyával mondok búcsút a Patricius Borház versenyének. Mennyei finomságok kerültek hétrõl-hétre terítékre. Ötvözni kellett a tradíciót, az idény jellegû finomságokat és az ízbeli harmóniát.
A mostani csemegém 4 puttonyos Tokaji Aszúból kelt életre. Furcsa módon nem édesség, hanem egy igazán különleges sós borkorcsolya született meg.
Furcsa párosítás, hogy egy ennyire karakteres, édes borhoz nem édességet hoztam, de így is nagyon beletrafált a családom szerint. Néhányan úgy tartják, hogy mit tudok én a tradíciókról a fiatalságomból adódóan, de én fittyet hányok az ilyesfajta badarságokra és mosolyogva kutatok, nyomozok és õrzöm az ételek szeretetét és készítésének hagyományát. Ebbõl adódóan kaptam elõ Nagymamám ostya/tallérsütõjét és nekiláttam a sok-sok gombóc gyártásának.
Hozzávalók kb. 50 nagy tallérhoz:
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 csomag sütõpor
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 csomag sütõpor
0,5 dl 20%-os tejföl ...