Medvehagymás-roquefortos borkorcsolyák

2012-04-28

sponsored links


A játékom lezárásaként ezzel a borkorcsolyával mondok búcsút a Patricius Borház versenyének.  Mennyei finomságok kerültek hétrõl-hétre terítékre. Ötvözni kellett a tradíciót, az idény jellegû finomságokat és az ízbeli harmóniát.

A mostani csemegém 4 puttonyos  Tokaji Aszúból kelt életre. Furcsa módon nem édesség, hanem egy igazán különleges sós borkorcsolya született meg.

A receptben egyesül a tradíció (Nagymamám receptje újragondolva és több 10 éves sütõje) - az idény jellegû étel (medvehagyma) - ízben pedig a roquefort passzolása a Tokajihoz. 

Furcsa párosítás, hogy egy ennyire karakteres, édes borhoz nem édességet hoztam, de így is nagyon beletrafált a családom szerint. Néhányan úgy tartják, hogy mit tudok én a tradíciókról a fiatalságomból adódóan, de én fittyet hányok az ilyesfajta badarságokra és mosolyogva kutatok, nyomozok és õrzöm az ételek szeretetét és készítésének hagyományát. Ebbõl adódóan kaptam elõ Nagymamám ostya/tallérsütõjét és nekiláttam a sok-sok gombóc gyártásának. 

Hozzávalók kb. 50 nagy tallérhoz: 

50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 csomag sütõpor
0,5 dl 20%-os tejföl ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/04/medv...

sponsored links

Keres?s