Medvehagymás rizsgolyó
sponsored links
A kertben már 5-10 cm-es medvehagymák jelzik,hogy itt a tavasz:) Ez a rizsgolyó még a fagyasztóürítési project része volt.Már nagyon várom,hogy frisset használhassak.
A blogon található pesto,lepcsánka,töltött csirkemell, töltött dagadó ,sós kiflik mind-mind medvehagymával :))
Most köretnek készültek a golyóbisok,de remek étel önmagában is egy friss salátával.
Hozzávalók:
-35 dkg rizs(1,5 bögre)
-2 ek.olaj
-3 bögre víz( a rizs mennyiség kétszerese)
-15 dkg reszelt sajt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-medvehagyma
-só,bors
A forgatáshoz:
-zsemlemorzsa
A sütéshez :
-olaj
2 ek. olajon átforrósítom a rizst,felöntöm a vízzel,sózom és fedõ alatt addig fõzöm amíg az összes vizet felszívta.Elzárom a lángot és 5 percet hagyom állni.
Utánna hozzáadom a reszelt sajtot,a vajat és az apróra vágott medvehagymát.Megborsozom,ha kell még sózom és jól összekeverem.Megvárom amíg kihûl.Közben néhányszor átkeverem,hogy a sajt ne álljon össze.
Ha kihûlt hozzáadom a 2 felvert tojást,jól elkeverem.
Apró gombócokat formázok(kézzel), meghempergetem zsemlemorzsában és forró olajban arnybarnára sütöm.
A formázás kissé ragacsos munka,de megéri :)
A blogon található pesto,lepcsánka,töltött csirkemell, töltött dagadó ,sós kiflik mind-mind medvehagymával :))
Most köretnek készültek a golyóbisok,de remek étel önmagában is egy friss salátával.
Hozzávalók:
-35 dkg rizs(1,5 bögre)
-2 ek.olaj
-3 bögre víz( a rizs mennyiség kétszerese)
-15 dkg reszelt sajt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-medvehagyma
-só,bors
A forgatáshoz:
-zsemlemorzsa
A sütéshez :
-olaj
2 ek. olajon átforrósítom a rizst,felöntöm a vízzel,sózom és fedõ alatt addig fõzöm amíg az összes vizet felszívta.Elzárom a lángot és 5 percet hagyom állni.
Utánna hozzáadom a reszelt sajtot,a vajat és az apróra vágott medvehagymát.Megborsozom,ha kell még sózom és jól összekeverem.Megvárom amíg kihûl.Közben néhányszor átkeverem,hogy a sajt ne álljon össze.
Ha kihûlt hozzáadom a 2 felvert tojást,jól elkeverem.
Apró gombócokat formázok(kézzel), meghempergetem zsemlemorzsában és forró olajban arnybarnára sütöm.
A formázás kissé ragacsos munka,de megéri :)