Medvehagymás, porcsinos, pirított cukkinisaláta az 51.VKF-re
sponsored links
Sajnos nem érkezett meg a Mecsekbe a tavasz, és bevallom, annyira nem is várom még, mert az õsz is gyönyörû tud lenni, s bár a tavaszi, vadvirágos erdõk és rétek pompáját és illatát nem tudja legyõzni, de az õsz színeit és a nedves õszi avar illatát is nagyon szeretem.
Szóval nem szedtem friss medvehagymát, ám volt egy felbontott félüvegnyi, sült szalonnás, mangalica zsírban tartósított, és a mai napig sikeresen, finoman elálló medvehagymám. Elõtte készült belõle sok minden, amit korábban friss medvehagymából is készítettem. Már végig ettük a medvehagymás kedvenceket a betárolt medvehagymákból. A félüvegnyi azonban nem akart elfogyni és féltem, hogy a felbontott üveg nem sokáig áll el, ezért gondoltam újratartósítom, kiegészítve cukkinivel és patisszonnal. No meg hogyan tudtam volna egyébként párosítani egy nyári vadgazlevéllel a porcsinnal, amit bár mindig kérnem kell egy falubeli kertbõl (már kedvenc zöldségesemmel is alkudoztam, aki azt mondta ajaj...! minden tele van nála porcsinnal..., de mégsem hozott a csarnokba egyszer sem. Persze értem én, hiszen igen csodálkozva nézett rám, mikor kérdeztem). Pedig a porcsin ...