Medvehagymás pogácsa ricottával

2012-04-02

sponsored links


Még mindig medvehagyma....most épp pogácsában, amibe különben is kötelezõ idõnként medvehagymát tenni...szerintem! Ízlés szerint, többet vagy kevesebbet. Én most még óvatosan bántam vele, mert nem tudtam milyen lesz a fogadtatás, de legközelebb azt hiszem bátrabban aprítom azokat a leveleket!
Igazi pehelykönnyû pogik születtek, méghozzá ricottával, a tészta gyönyörûen megkelt, így a gombóc egyik felét egy hirtelen ötlettel lefagyasztottam, gondoltam jó lesz ínségesebb idõkre, amikor sürgõsen pogácsára vágynék, minimális energia hozzáadásával, ami a szaggatásban, sütésben, és azonnali elfogyasztásban ki is merül, a másik felébõl pedig két tepsire való pogácsát sütöttem, kb. 40 darabot.

Hozzávalók

50 dkg liszt
kb. fél-1 ek só (aki sósabban szereti, tegyen még hozzá sót) 
25 dkg margarin
1 tojássárgája
2 dl tejföl

3 dkg élesztõ
kb. fél-1 dl langyos tej  ...

Folytats a blogon ... insalatadipolpo.blogspot.com/2012/04/...

sponsored links

Keres?s