Medvehagymás pogácsa ricottával
sponsored links
Még mindig medvehagyma....most épp pogácsában, amibe különben is kötelezõ idõnként medvehagymát tenni...szerintem! Ízlés szerint, többet vagy kevesebbet. Én most még óvatosan bántam vele, mert nem tudtam milyen lesz a fogadtatás, de legközelebb azt hiszem bátrabban aprítom azokat a leveleket!
Igazi pehelykönnyû pogik születtek, méghozzá ricottával, a tészta gyönyörûen megkelt, így a gombóc egyik felét egy hirtelen ötlettel lefagyasztottam, gondoltam jó lesz ínségesebb idõkre, amikor sürgõsen pogácsára vágynék, minimális energia hozzáadásával, ami a szaggatásban, sütésben, és azonnali elfogyasztásban ki is merül, a másik felébõl pedig két tepsire való pogácsát sütöttem, kb. 40 darabot.
Hozzávalók
50 dkg liszt
kb. fél-1 ek só (aki sósabban szereti, tegyen még hozzá sót)
25 dkg margarin
1 tojássárgája
2 dl tejföl
3 dkg élesztõ
kb. fél-1 dl langyos tej ...