Medvehagymás pogácsa II.
sponsored links
Ezt a tejfölös pogácsa receptemet vettem alapul, fél adagból csináltam, ehhez adtam hozzá a medvehagymát.
Hozzávalók:
35 dkg simaliszt
25 dkg margarín
1 púpozott teáskanál só
21 g friss élesztõ
10 dkg tejföl
1 tojás sárgája
2 - 2,5 dkg megvehagyma apróra vágva
+ tojás a lekenéshez
+ reszelt sajt a tetejére (nálam cheddar)
- a hozzávalókat összegyúrni (az élesztõt a tejfölben szoktam elkeverni, azután mehet azonnal a többi hozzávalóhoz), folpack fóliával letakarva hûtõben pihentetni (akár egész éjszakát). Utána kb. ujnyi vastagra kinyújtani, kisebb pogácsaszaggatóval (3,5 cm) kiszaggatni, sütõpapíros tepsire rakni, tojással lekenni, reszelt sajttal megszórni, és 200 fokos elõmelegített sütõben megsütni (kb. 20-25 perc).