Medvehagymás pogácsa
sponsored links
? liszt 0,80
? zsír 0,50
? burgonya 1,20
? élesztõ 0,05
? só 0,05
? medvehagyma 0,20
? zsír 0,50
? burgonya 1,20
? élesztõ 0,05
? só 0,05
? medvehagyma 0,20
A kockára vágott burgonyát megfõzzük, leöntjük róla a fõzõvizet és összetörjük. A kihûlt burgonyából, a finomra vágott medvehagymából és a többi összetevõbõl tésztát gyúrunk és hûtõszekrényben 8-10 órát pihentetjük.
Kinyújtás elõtt a tésztát átforgatjuk, ?hajtogatjuk?, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérõjû simaszélû kiszúróval szaggatjuk, sütõlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bõvebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html
Kinyújtás elõtt a tésztát átforgatjuk, ?hajtogatjuk?, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérõjû simaszélû kiszúróval szaggatjuk, sütõlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bõvebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html