Medvehagymás pogácsa

2014-04-04

sponsored links

Eszter blogján a Receptelõn találtam ezt villámgyors medvehagymás pogácsát élesztõ és tojás nélkül. Nagyon megtetszett és ki kellett próbálnom, hát nagyon finomak lettek a pogácsák. Nagyon szépen köszönöm a receptet Eszternek. Én margarinnal készítette, de legközelebb zsírral fogom, mert azzal finomabbak lesznek. Leírom ide a receptet, hogy nekem is meglegyen. 
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt 
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl joghurt
  • 1 maréknyi friss medvehagyma apróra vágva
  • 2 evõkanál joghurt a kenéshez

Elkészítés:
A sütõt 170 fokra elõmelegítettem.
A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a margarinnal összemorzsoltam  majd hozzáadtam a joghurtot és a a felaprított medvehagymát  és jól összegyúrtam.
Lisztezett deszkán 1-1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtottam  berácsoztam egy késsel a tetejét és kis méretû pogácsaszaggatóval kiszaggattam a pogácsákat és sütõpapírral bélelt tepsire tettem.
A tetejüket megkenhetjük a kikevert joghurttal és megszórtam 
szezámmaggal és napraforgómaggal is. Sütöbe toltam.


20 perc alatt szép pirosra sültek a pogácsák. Hát nagyon finomak lettek, felkerültek az ismétlendõk listájára.




Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s