Medvehagymás pogácsa
sponsored links
Eszter blogján a Receptelõn találtam ezt villámgyors medvehagymás pogácsát élesztõ és tojás nélkül. Nagyon megtetszett és ki kellett próbálnom, hát nagyon finomak lettek a pogácsák. Nagyon szépen köszönöm a receptet Eszternek. Én margarinnal készítette, de legközelebb zsírral fogom, mert azzal finomabbak lesznek. Leírom ide a receptet, hogy nekem is meglegyen.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2 dl joghurt
- 1 maréknyi friss medvehagyma apróra vágva
- 2 evõkanál joghurt a kenéshez
Elkészítés:
A sütõt 170 fokra elõmelegítettem.
A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a margarinnal összemorzsoltam majd hozzáadtam a joghurtot és a a felaprított medvehagymát és jól összegyúrtam.
Lisztezett deszkán 1-1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtottam berácsoztam egy késsel a tetejét és kis méretû pogácsaszaggatóval kiszaggattam a pogácsákat és sütõpapírral bélelt tepsire tettem.
A tetejüket megkenhetjük a kikevert joghurttal és megszórtam szezámmaggal és napraforgómaggal is. Sütöbe toltam.
A sütõt 170 fokra elõmelegítettem.
A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a margarinnal összemorzsoltam majd hozzáadtam a joghurtot és a a felaprított medvehagymát és jól összegyúrtam.
Lisztezett deszkán 1-1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtottam berácsoztam egy késsel a tetejét és kis méretû pogácsaszaggatóval kiszaggattam a pogácsákat és sütõpapírral bélelt tepsire tettem.
A tetejüket megkenhetjük a kikevert joghurttal és megszórtam szezámmaggal és napraforgómaggal is. Sütöbe toltam.
20 perc alatt szép pirosra sültek a pogácsák. Hát nagyon finomak lettek, felkerültek az ismétlendõk listájára.