Medvehagymás pogácsa
sponsored links
Húsvétra a locsolók kóstolhatták volna. Ha kijönnek hozzánk. De nem jöttek,mert bár a városban lakunk, a legközelebbi tömegközlekedési megálló is több mint 1 km gyaloglásra van tõlünk. Sõt, hozzánk jönni hegyre kell. Tehát a lusta osztálytársak inkább nem locsolják meg a lányainkat. Aztán a baráti körtõl "visszakapjuk" amit olykor Oldalborda is elkövet. Pl. tavaly sms-ben küldözgette a lányoknak-asszonyoknak: "én kis kertész legény vagyok, az idén nem locsolgatok". De azért persze volt részünk locsolásban. Kiffiú is hamar belejött az szerepébe. A versikét is se perc alatt memorálta, kicsit izgultam is, mert reggel kezdtük tanulni. De legalább most már tudom, hogy megy neki a "biflázás".
No, de térjünk vissza a pogácsához, majd kanyarodjunk el ismét. Tehát medvehagyma. Személy szerint tavaly kötöttem ismerettséget ezzel a kis zölddel. Kezdtem magában rágcsálni. Majd jött a leves. Meg még más is. Aztán gondoltam, hogy ugyan legyen belõle télen is. Így került kicsit megfonnyasztva üvegbe téve, került aprítva olajba, került darabosra vágva zacskóba téve a fagyasztóba. Hát a medvehagymás olaj királyságos. De a többi nem hozta a beléjük helyezett reményeim. Igaz, levesként teszteltem elõször, persze nem is azt akartam ám, hogy ugyanolyan intenzív íze legyen mint a frissnek. De sokkal több medvehagymával sem mentem sokra. Nem mondom, elfogyott, de....
Aztán jött az utolsó fagyasztott zacskóval, hisz már itt is indul a szezon. Na, ez igen. Ez bejött. Olyannyira, hogy a ...