Medvehagymás pogácsa

2017-03-06

sponsored links

?    liszt 80 dkg
?    zsír 50 dkg
?    burgonya 1,20 kg
?    élesztõ 5 dkg
?    só 5 dkg
?    medvehagyma 20 dkg


A kockára vágott burgonyát megfõzzük, leöntjük róla a fõzõvizet és összetörjük. A kihûlt burgonyából, a finomra vágott medvehagymából és a többi összetevõbõl tésztát gyúrunk és hûtõszekrényben 8-10 órát pihentetjük.
Kinyújtás elõtt a tésztát átforgatjuk, ?hajtogatjuk?, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérõjû simaszélû kiszúróval szaggatjuk, sütõlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)

A medvehagymáról bõvebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2017/03/m...

sponsored links

Keres?s