Medvehagymás paraszt rakott krumpli
sponsored links
Medvehagymás paraszt rakott krumpli
Ma, hogy kiengedtek a klinikáról fõztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.Hozzávalók:
- 1csokor medvehagyma
- 10 db nagyobb burgonya
- 4 db tojás
- 15 dkg csípõs parasztkolbász
- 2 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 vödör (85 dkg tejföl)
- 2 db tojás
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 2 ek vaj
- 10 dkg trapista sajt
- 1 tk prézli
- vaj
- napraforgó olaj
- 1/2 dl tej
- petrezselyem
- chiliszósz
A krumplikat és a tojásokat megfõzöm, majd megpucolom. Egy serpenyõt bekenek vajjal, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fûszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom.. Meglocsolom olajjal, fûszerezek.
A serpenyõt beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. Közben lereszelem a sajtot.
30 perc elteltével kiveszem a serpenyõt, a krumplikra rászórom a sajtot, visszateszem a sütõbe.
A kertben szedek petrezselymet, összevágom.
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.