Medvehagymás-paradicsomos tészta
sponsored links
Egyszerû, gyors étel, könnyel elkészíthetjük hétköznapi vacsoraként is. A medvehagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
A recept a Kifõztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.
Hozzávalók 4 adaghoz
40-45 dkg száraz tészta (pl.: penne, fusilli, rigatoni)
1 doboz darabos paradicsomkonzerv (35-40 dkg-os)
1 nagy csokor medvehagyma
6-8 dkg füstölt szalonna
2-3 evõkanál olívaolaj
só
frissen õrölt bors
a tálaláshoz:
parmezán sajt
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kevergetés közben kissé szétnyomkodjuk az egész paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig, a paradicsom sûrûsödéséig fõzzük. A medvehagymát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, a paradicsomhoz keverjük, és néhány percig együtt pároljuk. A tésztát forrásban lévõ sós vízben, harapható keménységûre (al dente) fõzzük. Leszûrjük, és a paradicsomos-medvehagymás alaphoz keverjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.