Medvehagymás-paradicsomos tészta
sponsored links
Az egész medvehagyma-szezon, szerintem legfantasztikusabb étele következik. Engem pont az egyszerûségével nyert meg, hiszen max. 3 féle alapanyag és csak igen kevés idõ-ráfordítás kell hozzá, ráadásul remekül illeszkedik a böjti idõszakba is. Azért is érdekes, mert egy példa arra, hogy lehet a fokhagymát kiváltani a friss medvehagymával. Kár, hogy ilyen formában max. egy hónapig lehet élvezni :-) Nem is húzom az idõt, jöjjön a lényeg!
Adjatok hozzá...
25 dkg tojásos-házi szélesmetéltet,
2 csokor friss medvehagymát,
3 ek. olívaolajat,
sót, borsot, cukrot.
(2 fõre bõséges ebéd vagy vacsora lesz belõle :-))
Készítés...
Egy serpenyõbe olívaolajat hevítünk, majd rögtön hozzá is tesszük a paradicsomlevet. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, pár perc után pedig beletesszük a csíkokra vágott medvehagymát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd a kifõtt házi tésztára merjük. Reszelt sajttal, vagy sajtforgácsokkal gazdagítva fogyasszuk!
Tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2011: Zöldséges rakott rizs