Medvehagymás - paradicsomos lepény
sponsored links
Az idén korán jött a tavasz, de szerencsére még mindig szezonja van. Többbször említettem már, hogy a medvehagyma szerelmese vagyok. Nagyszerûen fel lehet vele dobni egy sima lepényt, amit egy kis paradicsommal, ha mespékelünk könnyed mediterrán ízvilágot kapunk. Jó sütögetést!
Hozzávalók:
1 bögre liszt
/gluténmentesen Shar liszt/
10 dkg medvehagyma
3 db közepes paradicsom
1/3 csésze tej
1/4 csésze tejföl
1/2 csésze reszelt trappista sajt
1 tk sütõpor
2 tojás
2 ek . olaj
1 ek..sûrített paradicsom
só, õrölt színes bors
Elkészítés:
Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sûrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütõport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot, kaz apróra vágott medvehagymát a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval és õrölt színes borssal.
A tésztát a szilikon lepény formába öntjük és az elharmadolt paradicsom karikákat körbe helyezzük. Érdemes több paradicsomot használni és vastagabb paradicsom szeleteket tenni bele, mert akkor a sütés közben nem száll le az aljára, hanem szépen mutat majd a tetején. Elõmelegített sütõben 180 fokon 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!