Medvehagymás panna cotta
sponsored links
Sokesélyes volt az idei elsõ csokor medvehagymám sorsa, nem akartam valami snassz kajába belerakni, mert mégiscsak ez az elsõ idén. Persze a hétvégére tervezett medvehagymaszedésünk után, ahol legalább 100 kg-ot szedek majd, mindenféle snassz dolgokba is bele fogom rakni, sõt, azt hiszem le is fagyasztom, és ez lesz az elsõ dolog, amit életemben lefagyasztok (leszámítva egy csirke alaplevet, amit ugyan eltettem, de ott is hagytam vagy 2 évig, úgyhogy utána a kukában végezte szegény).
Geri nem értette ezt a kaját, egyrészt, hogy hogy jön össze a panna cotta a medvehagymával, másrészt, hogy mikor kell enni: elõételnek, vagy desszertnek? Természetesen én elõételnek terveztem a dolgot, és az elsõ adagot pirítóssal toltuk be, de ha lenne spárga, lehet, hogy egy adag fõtt spárgával és sült baconnel ettük volna, vagy valamilyen salátával. Mindenesetre gyönyörû topping bármilyen kajához, ha van hozzá szép forma, amiben dermesztjük.
Medvehagymás panna cotta (4 db 2dl-es formához, vagy 6 kisebbhez):
4 dl tejszín
2 dl tej
3,5 db lapzselatin ...