Medvehagymás méz
sponsored links
A fokhagyma és a méz párosításával ismert, jótékony, antibiotikus hatású, megfázás, torokfájás idején használható szert kapunk. Többféle módon lehet a mézbe tenni a fokhagymát: zúzva vagy megroppantva frissen, sós tejben párolva, sós vízben párolva, citromlével ízesítve, chilivel ízesítve. Használható "gyógyító szerként", ill. salátákhoz, vagy más gasztro-alkotásokhoz is.
A medvehagyma hatásai hasonlók a fokhagymáéhoz. Aprított medvehagyma levelet és virágot is tettem a fokhagymák mellé. Ebben nyers picit összeroppantott fokhagymával, mert ezt gyógyszerként fogom használni, nem baj, ha jó ütõs. Salátákhoz, jobb a fokhagyma ízét enyhíteni és pár percig sós tejben vagy vízben párolni. A medvehagyma úgy jó ahogy van, azt nem kell párolni. Lehet magában is eltenni csak medvehagymával vagy szeletelt fokhagymával keverve. A medvehagyma levél az erõs ízét elveszíti a mézben, a virág talán kevésbé. Szerintem kifejezetten finom, kellemes ...