Medvehagymás mángoldkrémleves fetával
sponsored links
Majdnem két hónapja készült Nálam a következõ leves, csak idõközben elmaradt a posztolása.
Igazából nem is tudom, hogy van-e még az idén medvehagyma, hiszen a természet mindenben jópár héttel elõbbre jár a megszokott ritmushoz képest. Sebaj, ha nincs már akkor talán majd jó lehet jövõre is a recept.......Mivel a mángold nem igazán kapható túl sok helyen, így amennyiben nem jutunk hozzá, így például elkészíthetjük spenótból is.
Igazából nem is tudom, hogy van-e még az idén medvehagyma, hiszen a természet mindenben jópár héttel elõbbre jár a megszokott ritmushoz képest. Sebaj, ha nincs már akkor talán majd jó lehet jövõre is a recept.......Mivel a mángold nem igazán kapható túl sok helyen, így amennyiben nem jutunk hozzá, így például elkészíthetjük spenótból is.
Hozzávalók:
25 dkg mángold (helyettesíthetõ spenóttal )
25 dkg mángold (helyettesíthetõ spenóttal )
25 dkg medvehagyma
olíva olaj
só
só
bors
2 dl tejszín
2 dl tejszín
2-3 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz
- A medvehagymát daraboljuk össze és dinszteljük meg az olíva olajon.
- Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott mángoldot és futtassuk meg.
- Adjuk hozzá a húslevest és fõzzük össze kb 5 percig.
- Öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe és turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a tejszínt valamint annyi húslevest/vizet, hogy kellemes sûrûségû legyen és forraljuk össze. Sózzuk valamint borsozzuk ízlés szerint.
Tálalhatjuk a meleg levest fetával valamint például pirított kenyérrel.