Medvehagymás mini piték
sponsored links
A minap Anyuék eljöttek hozzánk látogatóba. Sok más klassz meglepetés mellett egy nagy köteg medvehagymát is kaptunk ajándékba. Úgy megörültem neki, mert bár a kertben van egy tõ, de még olyan kis fiatalka, hogy arról hiába szedegetném le a leveleket ezekhez a pitékhez bizony kevés lenne. :)
Hozzávalók 6 db pitéhez:
A tésztához:
18 dkg sima liszt
10 dkg margarin
1 tojás
só
szerecsendió
1 ek. hideg víz
A töltelékhez:
1 nagy csokor friss medvehagyma
3 tojás
2 ek. tejföl
só
bors
szerecsendió
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a kész tésztát fóliába csomagoljuk és egy-két órára betesszük a hûtõbe pihenni.
- A töltelékhez a medvehagymát alaposan megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk. Egy tálkában elhabarjuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, majd beleforgatjuk az apróra vágott medvehagymát is.
- A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra.
- A tésztát hat egyenlõ részre osztjuk, majd kézzel a piteformákba egyengetjük. A pitéket megtöltjük a medvehagymás töltelékkel, majd elõmelegített sütõben ~20-25 perc alatt készre sütjük õket.
A formák 10 cm átmérõjûek. :)