Medvehagymás lángos
sponsored links
Mi sem esik jobban vasárnap reggel, mint egy ínycsiklandozó, tartalmas lángos. De nem a hagyományos módon, hanem a medvehagyma szezon kellõs közepén egy kis medvehagymával megspékelve. Készítsétek el ezt a szezonális kedvencet.
Elkészítési idõ: Kb. 30 perc kelesztés + 15 perc sütés
Hozzávalók 6 db lángoshoz:
50 dkg liszt
4 dl langyos víz
1/2 csomag élesztõ
1 ek. cukor
1 tk. só
3 ek. felaprított medvehagymaolaj vagy zsír a sütéshez
- Az élesztõt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
- Majd sima, de nem híg tésztát keverünk a fentiekbõl. Letakarjuk a tálat a lángos alapunkkal és 30 percig kelesztjük.
- Olajozott felületre öntjük a tésztát és olajos kézzel 6 egyenlõ részre osztjuk. Majd néhány percig pihentetjük.
- Bõ, forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát egy-egy percig aranybarnára sütjük.
- Krémes tejföllel tálaljuk.
Ennél jobban nem is indulhat a reggel :-)
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!