Medvehagymás lasagne + fóliasátor
sponsored links
Tésztához: 10 dkg liszt
1 tojás
kevés víz
és ennek szorzata
Összegyúrom, 20 percet hagyom állni, kinyújtom, és kívánt méretûre, alakúra vágom.
A medvehagymát lábosban félig megpárolom(konkrétan spenótként mûködik, még sz íze is olyan). Egy másikban besamel mártást készítek: 50 g vajat megolvasztok, hozzá keverek 2 evõkanál lisztet, közben megmelegítek 3,5 dl tejet amit apránként habverõvel belekeverek. A tej mennyisége változhat attól függõen mennyit vesz fel a liszt. Ha megkaptuk a nekünk megfelelõ állagú mártást, öntsük bele a párolt medvehagymát a levével együtt. A medvehagymás besamel mártást beízesítjük, ízlés szerinti só, bors, fokhagyma.
Sorrend: mártás, tészta, mártás, tészta ....vége, mártás, sajt
Fincsi!
Fólia:
Sorrend: mártás, tészta, mártás, tészta ....vége, mártás, sajt
Fincsi!
Fólia:
elég gyér a spenót, hová tûnhettek?
1 hónapos borsó
tök, cukkini, patisszon
tavalyi spenót, második szedésre mindjárt kész