Medvehagymás káposzta-céklasaláta

2014-03-05

sponsored links



Nálunk szinte mindennap kerül saláta az asztalra.
Így van ez már réges-régen, de valahogy nem tartottam fontosnak írni róla, 
mert azt hittem mindenhol így van...




A napokban viszont felvilágosultam :)
Történt, hogy régi kedves Barátom látogatott meg, T.
Szezonális alapanyagokból készítettem Neki salátát
(káposzta-cékla-tyúkhúr-vaníliás balzsamecet-só-bors+tálaláskor sûrû joghurt)
és kapott mellé mást is.
Annyira elcsodálkozott :) azt mondta, sose jutott volna eszébe,  hogy káposztából meg
nyers céklából is lehet salátát készíteni és higgyem el szerinte másnak sem....
Nos ezen meg én csodálkoztam el :) bár bízom benne, hogy nincs teljesen igaza...
Kár lenne kihagyni a táplálkozásunkból a nyers zöldségeket.
Tisztítanak, táplálnak, lúgosítanak, megszépítik a lelkünket :) már ránézni is boldogság :)
Ebben teljesen egyetértettünk T.-vel, csak szerinte ilyenkor roppant behatárolt a választék....
Megígértem T.-nek, hogy mutatok néhány variációt.




Medvehagymás káposzta-céklasaláta

(A mennyiségek pontos feltüntetésére nem törekszem,
inkább az arányokra helyezem a hangsúlyt.)

Hozzávalók
3 adag fehér káposzta nagyra reszelve
2 adag cékla vékonyra reszelve
1 adag lilahagyma 4-be vágva, majd vékonyra szeletelve
1/2 adag medvehagyma apróra vágva
frissen õrölt bors
szezámmagolaj (0,5 dl)
friss citromlé (2 ek)

Tálaláshoz: joghurt, reszelt sajt

A hozzávalókat összekevertem :) Közvetlenül tálalás elõtt került rá a só és a friss citromlé.

Pitát sütöttem meg falafelt, ahhoz ettük, de önmagában is megteszi, vagy egy-két szelet pirítóssal.









Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s