Medvehagymás krémsajt

2014-03-26

sponsored links

Évek óta készül ez a finomság a konyhámban idõnként ilyen -olyan formában,de igazán tavasszal dübörög amikor sok zölfûszerrel ízesíthetem.
Elsõként mindig medvahagymás vagy snidlinges készül.
Készíthetjük joghurtból,tejfölbõl(nagy zsírtartalmúból)simán vagy plusz tejszín hozzáadásával is.
Most a legegyszerûbb verziót mutatom.

                   








Hozzávalók:
-1 nagy vödör tejföl
-1 pár neccharisnya -zokni vagy gyógyszertárban kapható géz esetleg tüllanyag

-só,bors
-medvehagyma aprítva.

A két necczoknit egymásba teszem így kapok egy duplaréteget.A tejfölt felnyitom ráhúzom a zoknit és belefordítom a tejfölt.Így egyben marad és "sûrûbb" lesz a végeredmény.

Ha tejszínt is adok hozzá akkor természetesen összekeverem és úgy öntöm a "csöpögtetõbe" .

Ezután összekötöm és fakanálra akasztom,majd alá teszek egy edényt amibe a savó csöpöghet.
A gömböc ne érjen a lecsöpögött savóba.Nekem már a mosogató fölött van egy kampó és azon csöpögtetem minimum  24 órát.Amikor melegebb lesz akkor már csakis hûtõben csöpög.

Másnap egy sûrû állagú,de kenhetõ krémsajtot kaptunk.Ezek után ízesítem sóval,borssal és medvehagymával .
   Ha kicsit állni hagyjuk akkor összeérnek az ízek  és még finomabb lesz mint frissen.                         






Folytats a blogon ... napfenyesfuszer.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s