Medvehagymás krémsajt
sponsored links
Évek óta készül ez a finomság a konyhámban idõnként ilyen -olyan formában,de igazán tavasszal dübörög amikor sok zölfûszerrel ízesíthetem.
Elsõként mindig medvahagymás vagy snidlinges készül.
Készíthetjük joghurtból,tejfölbõl(nagy zsírtartalmúból)simán vagy plusz tejszín hozzáadásával is.
Most a legegyszerûbb verziót mutatom.
Hozzávalók:
-1 nagy vödör tejföl
-1 pár neccharisnya -zokni vagy gyógyszertárban kapható géz esetleg tüllanyag
-só,bors
-medvehagyma aprítva.
A két necczoknit egymásba teszem így kapok egy duplaréteget.A tejfölt felnyitom ráhúzom a zoknit és belefordítom a tejfölt.Így egyben marad és "sûrûbb" lesz a végeredmény.
Ha tejszínt is adok hozzá akkor természetesen összekeverem és úgy öntöm a "csöpögtetõbe" .
Ezután összekötöm és fakanálra akasztom,majd alá teszek egy edényt amibe a savó csöpöghet.
A gömböc ne érjen a lecsöpögött savóba.Nekem már a mosogató fölött van egy kampó és azon csöpögtetem minimum 24 órát.Amikor melegebb lesz akkor már csakis hûtõben csöpög.
Másnap egy sûrû állagú,de kenhetõ krémsajtot kaptunk.Ezek után ízesítem sóval,borssal és medvehagymával .
Ha kicsit állni hagyjuk akkor összeérnek az ízek és még finomabb lesz mint frissen.
Elsõként mindig medvahagymás vagy snidlinges készül.
Készíthetjük joghurtból,tejfölbõl(nagy zsírtartalmúból)simán vagy plusz tejszín hozzáadásával is.
Most a legegyszerûbb verziót mutatom.
Hozzávalók:
-1 nagy vödör tejföl
-1 pár neccharisnya -zokni vagy gyógyszertárban kapható géz esetleg tüllanyag
-só,bors
-medvehagyma aprítva.
A két necczoknit egymásba teszem így kapok egy duplaréteget.A tejfölt felnyitom ráhúzom a zoknit és belefordítom a tejfölt.Így egyben marad és "sûrûbb" lesz a végeredmény.
Ha tejszínt is adok hozzá akkor természetesen összekeverem és úgy öntöm a "csöpögtetõbe" .
Ezután összekötöm és fakanálra akasztom,majd alá teszek egy edényt amibe a savó csöpöghet.
A gömböc ne érjen a lecsöpögött savóba.Nekem már a mosogató fölött van egy kampó és azon csöpögtetem minimum 24 órát.Amikor melegebb lesz akkor már csakis hûtõben csöpög.
Másnap egy sûrû állagú,de kenhetõ krémsajtot kaptunk.Ezek után ízesítem sóval,borssal és medvehagymával .
Ha kicsit állni hagyjuk akkor összeérnek az ízek és még finomabb lesz mint frissen.